Dienstverlening


Zorginstellingen.

Bent u op zoek naar een zelfstandig specialist ouderengeneeskunde om uw behandeldienst te komen versterken? Neem gerust contact op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen!


Particulieren.

De specialist ouderengeneeskunde is bij uitstek de medisch professional die u kan bijstaan op het moment dat de zorgvraag van u of uw naaste in complexiteit toeneemt.

Op dit moment ben ik bezig om een aanbod samen te stellen gericht op het voor particuliere cliënten toegankelijk maken van ouderengeneeskundig advies. Heeft u nu reeds behoefte aan een luisterend oor en onafhankelijk advies, bijvoorbeeld omdat u zich zorgen maakt over een ouder of uw partner, of wilt u met iemand in gesprek over het opstellen van een wilsverklaring of over vroegtijdige zorgplanning ('advance care planning')? Neemt u vooral vrijblijvend contact op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen!


"Wij waren al langere tijd bezig met onze euthanasieverklaringen, zonder echt grip te krijgen op hoe verder, naast de standaardformuleringen. Pieter heeeft ons in een prettig en open gesprek door onze impasse geholpen. Hij luisterde goed en adviseerde helder vanuit zijn grote expertise. Twee weken na zijn bezoek hadden wij onze verklaringen voltooid."


"Mijn moeder is 90 en heeft Alzheimer. 3,5 jaar geleden kwamen de eerste tekenen naar boven waaruit bleek dat het wat meer was dan alleen wat vergeetachtigheid en ging ik op onderzoek uit naar alles wat ik maar op internet kon vinden over de ziekte. Er bleek een overvloed aan informatie over te bestaan, evenals de vele hulp-en zorginstellingen. Dat overweldigde me en al snel zag ik door de bomen het bos niet meer. Toen anderhalf jaar geleden uit een test bleek dat mijn moeder Alzheimer had, raadde een vriend van me aan om eens met Pieter te praten. Dat bleek een schot in de roos. Tijdens het gesprek nam hij me aan de hand mee en vertelde me over de ziekte, wat we konden verwachten en wat we konden doen. Eindelijk had ik iemand die alle tijd voor me nam en die alles zo duidelijk en simpel mogelijk uitlegde. Dat had ik nodig want ik begreep weliswaar inmiddels wat van de ziekte, maar niet wat dat betekende voor de patiënt en haar omgeving en al helemaal niet hoe de zorgwereld in elkaar steekt. Dat stelde me gerust, niet alleen door zijn kennis, maar ook door zijn geduld en aandacht die hij me gaf. Hij raadde me aan om via de huisarts en een zorginstelling een zogenaamde casemanager in te schakelen die mijn moeder, maar ook mijn vader in het hele proces zou kunnen begeleiden. Omdat mijn vader niet zo'n klik heeft met de casemanager en ik vond dat hij in mijn ogen de laatste tijd wat weinig proactief was en zelfs wat steekjes liet vallen, heb ik Pieter, na anderhalf jaar, weer gebeld. Ook dat was weer een heel fijn gesprek wat me enorm heeft geholpen. Wat ik zo waardevol vind aan Pieter is dat hij als buitenstaander van alle zorginstanties, onafhankelijk en daardoor objectief advies kan geven. En als specialist ouderengeneeskunde doet hij dat niet alleen aan particulieren, maar ook aan zorginstellingen, wat mij het gevoel heeft gegeven dat er op de achtergrond professionele hulp is waar ik op kan terugvallen en dat mijn ouders bij hem in goede handen zijn. Zo kan ik samen met de casemanager tot een betere zorg voor ze komen. Pieter is kundig en vriendelijk, maar durft ook kritische vragen te stellen en schept hierdoor niet alleen duidelijkheid in de situatie van mijn ouders, maar ook orde in de wirwar van de zorgwereld. Als je advies nodig hebt voor de juiste zorg voor je dierbaren, of als je naast de reguliere zorg een professionele second opinion wilt hebben, dan kan ik je Pieter erg aanraden!"